Je geboortelijst in 10 stappen

Wat kan je verwachten van je geboortelijst bij Dreambaby? We overlopen het even in 10 stappen. Je kan ze hier rustig doorlezen, maar maak je geen zorgen als het nu nog wat overweldigend lijkt: we begeleiden je doorheen heel het traject. Met vragen kan je altijd terecht in je Dreambaby-winkel of bij de Klantendienst op 02 363 56 65.

 1. 1Bewaar het lijstnummer en de paswoorden
  Je kan je geboortelijst online leggen. Inloggen doe je steeds met je Xtra-profiel. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, krijg je op het bevestigingsscherm je lijstnummer te zien en ook het paswoord dat je hebt gekozen voor familie en vrienden. Je lijst is meteen beschikbaar.

  Open je de geboortelijst liever in de winkel? Dat kan, eventueel met hulp van een winkelmedewerker. Als je thuiskomt kan je inloggen met je Xtra-profiel en je lijst verder aanvullen.

  Nog geen Xtra-profiel? Geen probleem, maak er makkelijk een aan of laat een profiel aanmaken in de winkel.
 2. 2Geef je lijstnummer en paswoord aan familie en vrienden
  Dit kan op twee manieren:
  • Bestelde je geboortelijstkaartjes bij Dreambaby, dan belt je thuiswinkel je op wanneer ze er zijn (ongeveer 3 weken na het leggen van je lijst). Stop ze bij je geboortekaartjes of deel ze uit.
  • Je kan het nummer van de geboortelijst en het paswoord voor vrienden en familie ook op het geboortekaartje drukken. Zet er dan ook het adres van de thuiswinkel bij, met het telefoonnummer van de Klantendienst (02 363 56 65).
 3. 3Beheer je geboortelijst zoals het jou uitkomt
  Beheer je geboortelijst zoals het jou uitkomt: online of in de winkel. Je kan artikelen toevoegen, schrappen, hoognodige artikelen als voorkeursartikel aanduiden, artikelen tijdelijk verbergen en duurdere artikelen in aankoopschijven opdelen. Bovendien kan je via Facebook je geboortelijst gemakkelijk met je vrienden en kennissen delen.

  Babykleertjes en babyspullen die we speciaal voor jou besteld hebben, kan je nog wijzigen of verwijderen in je kladlijst, maar niet meer wanneer je je lijst gepubliceerd hebt.
 4. 4Het gemak van een thuislevering
  Je kan ook je artikelen thuis laten leveren indien je dit wenst. Duid meteen op je lijst aan voor welke artikelen je een aanhuislevering verkiest. Zo niet vertrekken ze twee weken voor je vermoedelijke bevallingsdatum naar je Dreambaby-thuiswinkel; bij Colruyt vertrekken ze na betaling.

  Kies zelf het moment van thuislevering: voor de geboorte of erna. Bel naar de Klantendienst om dit vast te leggen. Een medewerker kijkt dan of alle artikelen die je thuis wil laten leveren beschikbaar zijn. In principe kunnen we jouw artikel(en) binnen 7 werkdagen leveren, afhankelijk van de voorraad en de uitvoering van betaling door familie en vrienden.

  Voor een aanhuislevering betaal je € 35 die wordt verrekend na het afsluiten van je geboortelijst.
 5. 5Controleer je geboortelijst vijf weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum
  Dreambaby raadt je aan om vóór de laatste maand van je zwangerschap een 'check-up' van je geboortelijst te doen. Is je geboortelijst volledig? Kloppen de aantallen die je hebt aangeduid? Neem er zeker nog eens onze checklist bij.

  De meeste artikelen van je geboortelijst zijn twee weken voor je uitgerekend bent beschikbaar in je thuiswinkel. Wil je bepaalde artikelen toch al vroeger? Bel dan even naar je winkel of de Advieslijn. Ligt je lijst bij Colruyt, dan worden artikelen telkens opgestuurd van zodra ze betaald zijn.

  Denk je vroeger te bevallen? Geef ons dan een seintje, we passen de vermoedelijke geboortedatum aan. Zo kunnen je gewenste artikelen ook sneller in je thuiswinkel beschikbaar zijn.
 6. 6Je familie en vrienden kiezen een cadeau
  Je kan duurdere artikelen vanaf € 50 opsplitsen in schijven van minimaal € 25. Familie en vrienden kunnen zo elk een deel van het artikel betalen.
 7. 7Hoera, je baby is geboren! Laat het goede nieuws weten aan je thuiswinkel
  Je hebt de eerste dagen na de bevalling heel wat aan je hoofd en je wil zo veel mogelijk genieten van de eerste momenten met je kindje. Toch wachten wij ook in spanning op nieuws over je geboorte. Wij zijn dan ook altijd heel blij met een geboortekaartje. Dit hangen we op in de winkel!

  Je lijst staat automatisch open voor je vrienden en familie. Als je nog verborgen artikelen op je lijst hebt, is dit een goed moment om die zichtbaar te maken.
 8. 8Je geboortelijst afsluiten
  Wij vragen om uiterlijk twee maanden na de geboorte de lijst af te sluiten in je thuiswinkel. Je familie en vrienden hebben je nu de meeste – of misschien wel alle – cadeaus geschonken. Ga naar je thuiswinkel om de geboortelijst af te sluiten.

  Wil je de geboortelijst langer open laten tot aan de babyborrel bijvoorbeeld? Dat kan. Laat dit gewoon weten aan je thuiswinkel. Je moet dan wel nog even wachten voor je van de 10 % korting kan profiteren.
 9. 9Een extraatje van 10 %
  De geboortelijst is nu afgesloten. Je thuiswinkel berekent het totaalbedrag van alle cadeaus. Je krijgt een geschenkkaart ter waarde van 10 % van dit bedrag! De geschenkkaarten die op je lijst staan worden niet meegerekend. Heb je een meerling? Dan krijg je een geschenkkaart t.w.v. 15 % van je volledige lijst.

  Je geschenkkaart is 1 jaar geldig op het volledige assortiment in de Dreambaby- en DreamLand-winkels én in de webshops dreambaby.be en dreamland.be.

  Dat is alleen geldig als je lijst aan alle voorwaarden voldoet.
 10. 10Dreambaby staat altijd voor je klaar
  Je hebt je geboortelijst intussen afgesloten, en je kindje groeit als kool ... Heb je vragen? Spreek gerust een van onze babyspecialisten aan: Wij staan voor je klaar.