Je geboortelijst in 10 stappen

Wat kan je verwachten van je geboortelijst bij Dreambaby? We overlopen het even in 10 stappen. Je kan ze hier rustig doorlezen, maar maak je geen zorgen als het nu nog wat overweldigend lijkt: we begeleiden je doorheen heel het traject. Met vragen kan je altijd terecht in je Dreambaby-winkel of bij de Advieslijn op 02 363 56 65.

 1. 1Bewaar het lijstnummer en de paswoorden
  Je kan je geboortelijst online leggen. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, krijg je op het bevestigingsscherm je lijstnummer te zien en ook het paswoord dat je hebt gekozen voor familie en vrienden. Je lijst is meteen beschikbaar.

  Open je de geboortelijst liever in de winkel? Dat kan, eventueel met hulp van een winkelmedewerker. Je krijgt een lijstnummer en paswoord mee en een paswoord voor vrienden en familie. Als je thuiskomt kan je inloggen en je lijst verder aanvullen.
 2. 2Geef je lijstnummer en paswoord aan familie en vrienden
  Dit kan op twee manieren:
  • Als je geboortelijstkaartjes bestelde bij Dreambaby belt je thuiswinkel je op zodra ze er zijn, ongeveer 3 weken na het leggen van je lijst. Je hebt dan 10 werkdagen om de kaartjes op te halen. Je stopt ze bij je geboortekaartjes of je deelt ze zo uit.
  • Je kan het nummer van de geboortelijst en het paswoord voor vrienden en familie ook op het geboortekaartje drukken. Zet er dan ook het adres van de thuiswinkel bij, met het telefoonnummer van de Advieslijn (02 363 56 65).
 3. 3Beheer je geboortelijst zoals het jou uitkomt
  Beheer je geboortelijst zoals het jou uitkomt: online of in de winkel. Je kan artikels toevoegen, schrappen, de hoognodige artikelen als voorkeursartikel aanduiden, artikelen tijdelijk verbergen en duurdere artikels in aankoopschijven verdelen.
 4. 4Profiteer van een gratis thuislevering
  Als je een artikel op je lijst zet, duid je meteen aan of je het graag thuis wil laten leveren. Anders vertrekken ze twee weken voor je vermoedelijke geboortedatum naar je Dreambaby-thuiswinkel. Bij Colruyt vertrekken ze zodra ze betaald zijn. Daarna is het nagenoeg onmogelijk ze nog aan huis te leveren.

  Je kan je thuislevering laten plaatsvinden wanneer je maar wil, voor de geboorte van je kindje of pas erna. Een telefoontje naar de Advieslijn volstaat om de thuislevering af te spreken. Onze medewerkers kijken dan na of alle artikelen die je thuis wil laten leveren beschikbaar zijn en voegen ze toe aan je gratis thuislevering. In principe kunnen we jouw artikelen binnen 7 werkdagen leveren, afhankelijk van de voorraad en of de betaling door familie en vrienden al gebeurd is.
 5. 5Vijf weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum bekijk je je geboortelijst eens grondig
  Dreambaby raadt je aan om vóór de laatste maand van je zwangerschap een 'check-up' van je geboortelijst te doen. Is je geboortelijst volledig? Kloppen de aantallen die je hebt aangeduid? Neem er zeker nog eens onze checklist bij.

  De meeste artikelen van je geboortelijst zijn twee weken voor je uitgerekend bent beschikbaar in je thuiswinkel. Wil je bepaalde artikelen toch al vroeger? Dan bel je even de winkel op of Advieslijn. Ligt je lijst bij Colruyt, dan worden artikelen telkens opgestuurd van zodra ze betaald zijn.

  Denk je vroeger te bevallen? Geef ons dan een seintje, dan passen we de vermoedelijke geboortedatum aan. Zo kunnen we er voor zorgen dat jouw gewenste artikelen ook sneller in je thuiswinkel beschikbaar zijn.
 6. 6Je familie en vrienden kiezen een cadeau
  Je kan duurdere artikelen vanaf € 50 opsplitsen in schijven van minimaal € 25. Familie en vrienden kunnen zo elk een deel van het artikel betalen.
 7. 7Hoera, je baby is geboren! Laat het goede nieuws aan je thuiswinkel weten
  Je hebt de eerste dagen na de bevalling heel wat aan je hoofd, en je wil zo veel mogelijk genieten van de eerste momenten met je kindje. Toch wachten wij ook in spanning op nieuws over je geboorte. Wij zijn dan ook altijd heel blij met een geboortekaartje. Dit hangen we op in de winkel!

  Je lijst staat automatisch open voor je vrienden en familie. Als je nog verborgen artikelen op je lijst hebt, is het dit een goed moment om die zichtbaar te maken.
 8. 8Je geboortelijst afsluiten
  Wij vragen je om uiterlijk twee maanden na de geboorte de lijst af te sluiten in je thuiswinkel. Je familie en vrienden hebben je nu de meeste – of misschien wel alle – cadeaus geschonken. Om de geboortelijst af te sluiten, ga je even langs in je thuiswinkel.

  Wil je de geboortelijst langer open laten tot aan de babyborrel bijvoorbeeld? Dat kan. Laat het je thuiswinkel gewoon weten. Je moet dan wel nog even wachten voor je van de 10 % korting kan profiteren.
 9. 9Een extraatje van 10 %
  De geboortelijst is nu afgesloten. Je thuiswinkel berekent het totaalbedrag van alle cadeaus. Je krijgt een geschenkkaart ter waarde van 10 % van dit bedrag! De geschenkkaarten die op je lijst staan worden niet meegerekend.

  Je geschenkkaart is 1 jaar geldig op babyartikelen in alle Dreambaby- en DreamLand-winkels met een Dreambaby Shop of Corner en voor het afhalen van reservaties van dreambaby.be.
 10. 10Dreambaby staat altijd voor je klaar
  Je hebt je geboortelijst intussen afgesloten, en je kindje groeit als een kool ... Heb je vragen, spreek dan gerust een van onze babyspecialisten aan: Wij staan voor je klaar.