Ontdek hier alles over jouw geboortelijst

Wat kan je verwachten van je geboortelijst bij Dreambaby? En hoe gaat het leggen van een geboortelijst precies in zijn werk? We overlopen het even in enkele stappen.

Als je nog vragen hebt, dan kan je natuurlijk altijd terecht bij een Dreambaby-winkel in je buurt (of bij onze klantendienst op 02 363 56 65).

 1. 1.Start!
  Waar kan je je lijst starten? In de winkel, thuis of een combinatie van de twee? Dat kies je helemaal zelf! Er zijn verschillende mogelijkheden:
  • Videocall: comfortabel en makkelijk

   Zoek je de meest geschikte babyfoon of een matras die je kindje een zalige nachtrust bezorgt? Een van onze specialisten adviseert je tijdens een individuele videocall via WhatsApp. Vanuit je eigen omgeving krijg je een beter beeld van een artikel of kom je alles te weten over de voordelen en werking van een geboortelijst.

   Boek een videocall
  • Persoonlijke afspraak in de winkel: advies ter plekke

   Welke autostoel heeft je kindje nodig? Kan je een wandelwagen vlot opbergen? Is de kleur van een babykamer exact wat je zoekt? Een van onze babyspecialisten toont het je graag tijdens een persoonlijk moment in een van onze winkels!

   Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze winkels.

   Maak een afspraak
  • Infoavond Baby op Komst: uitleg in alle rust

   Drukbezet tijdens onze winkeluren? Woon dan een infoavond Baby op Komst bij! In beperkte groep krijg je een korte rondleiding doorheen onze belangrijkste assortimenten en leggen we alle voordelen van een geboortelijst uit.

   Deze infoavonden kunnen wegens COVID-19 tot eind 2020 niet doorgaan.

  • Helemaal zelf online

   Onze geboortelijstwebsite maakt het je alvast heel gemakkelijk! Of je neemt er ons magazine of geboortechecklist bij.

   Hoe onze geboortelijstwebsite eruitziet? Volg deze handige online tour.

   En superhandig: online kan je je lijst starten zonder die meteen te publiceren. Dit noemen we een kladlijst. Je kan dus nog wat experimenteren met onze geboortelijstwebsite en alle functionaliteiten. Let wel: vergeet je lijst niet te publiceren, want zo lang je dit niet doet, weten we niet dat je een lijst bij ons wil hebben en wordt de stock van de artikelen op je lijst niet voor jou gereserveerd!

 2. 2.Nodig: Xtra-profiel
  Om je geboortelijst te leggen bij Dreambaby heb je een Xtra-profiel nodig.
  • Als je je lijst in de winkel hebt gestart, kan je bij thuiskomst inloggen met je Xtra-profiel en je lijst beheren. Heb je nog geen profiel? Geen probleem, dan maken we er eentje voor je aan in de winkel.
  • Als je je lijst online wil leggen, dan moet je eveneens inloggen met Xtra. Heb je nog geen profiel, dan doorloop je de stappen om een profiel aan te maken.

  Bij het Xtra-profiel hoort ook een Xtra-kaart. Op die kaart wordt bij het afsluiten van je lijst de geschenkkaart ter waarde van 10 % (15 % bij meerlingen) opgeladen.

 3. 3.De keuze van je ‘thuiswinkel’

  Een belangrijke keuze bij het leggen van je geboortelijst is je thuiswinkel. Dat is je aanspreekpunt en de plaats waar je de cadeautjes die familie en vrienden voor je kopen, gaat ophalen. Je sluit er ook je geboortelijst af en krijgt er je geschenkkaart van 10 %.

  Je kiest voor een Dreambaby-, DreamLand- of Colruyt-winkel in je buurt. Dat zijn in totaal meer dan 250 winkels: er is er dus zeker eentje bij jou in de buurt!
  De keuze van je thuiswinkel kan wel invloed hebben op de mogelijkheden van je lijst. Zo kan je op een geboortelijst met een Colruyt als thuiswinkel bijvoorbeeld geen babykleertjes uit de Dreambaby-winkel op je lijst plaatsen. Meer informatie vind je hier.

 4. 4.Geboortelijstkaartjes?

  Als je je lijst legt, kan je meteen ook geboortelijstkaartjes bestellen. Dat zijn kaartjes met het nummer van je lijst en een paswoord voor familie en vrienden. Dat paswoord kan je trouwens zelf kiezen als je je geboortelijst legt. De kaartjes komen na 2 weken bij je thuis aan. Je stopt ze bij het geboortekaartje (of deelt ze uit).
  Weet je nog niet hoeveel geboortekaartjes je uit zal sturen? Geen probleem: je kan die geboortelijstkaartjes ook later bestellen. Geef je Dreambaby-winkel een seintje of neem contact op met onze klantendienst.

  Je kan natuurlijk ook het lijstnummer en het paswoord drukken op het geboortekaartje. Vermeld dan zeker dat je lijst bij Dreambaby ligt (of eventueel de website lijst.dreambaby.be). En dan heb je die geboortelijstkaartjes niet nodig!

  Je kan je lijst trouwens ook makkelijk via Facebook of mail delen via de knop bij je geboortelijst online.

 5. 5.Helemaal op jouw maat
  Als je geboortelijst is opgestart, dan kan je die helemaal zelf (online) beheren:
  • Op elk moment kan je artikelen schrappen*, aanpassen of toevoegen aan je lijst. Zelfs nog na de geboorte van je baby.
  • Artikelen die het geslacht van je baby verraden, kan je verbergen tot de geboorte. Die artikelen staan wel op de lijst, maar zijn niet zichtbaar voor familie en vrienden.
   Jij bepaalt zelf wanneer de artikelen kunnen bekeken worden.
  • Je favoriete artikelen of zaken die je in het ziekenhuis of bij thuiskomst absoluut nodig hebt, kan je aanduiden als voorkeursartikelen. Zo weten vrienden en familie meteen welke cadeautjes je eerst wil krijgen.
  • Artikelen vanaf € 50 kan je in schijven van min. € 25 opdelen. Dat is vooral handig voor duurdere stukken zoals wandelwagens, autostoelen, meubels of eetstoelen.
 6. *Babykleertjes en babyspullen die we speciaal voor jou bestellen, kan je niet schrappen wanneer je lijst gepubliceerd is.

 7. 6.Beschikbaarheid van de artikelen

  De artikelen op je geboortelijst zijn 2 weken voor je uitgerekend bent beschikbaar in je Dreambaby-thuiswinkel. Wil je een bepaald artikel al vroeger in huis? Ga even langs in je Dreambaby-winkel of bel hen op, dan brengen we dat voor jou in orde.

  Als je als thuiswinkel Colruyt koos, dan worden de artikelen op je lijst naar je Colruyt-winkel opgestuurd van zodra ze betaald zijn.

  Als je denkt vroeger te bevallen, laat het ons dan weten. Dan zorgen we ervoor dat je artikelen sneller (in je winkel) beschikbaar zijn.

 8. 7.Makkelijk: thuislevering

  Je kan je artikelen aan huis laten leveren. Duid meteen als je je lijst samenstelt aan voor welke artikelen je een thuislevering verkiest. Zo niet vertrekken ze twee weken voor je vermoedelijke bevallingsdatum naar je Dreambaby-thuiswinkel. Bij Colruyt vertrekken ze meteen na de betaling.

  Je kiest zelf wanneer de thuislevering plaatsvindt: voor de geboorte of erna. Geef je Dreambaby-winkel een seintje of neem contact op met onze klantendienst.

  Aan huis leveren kan tijdens de week of op zaterdag, in de voor- of namiddag. De artikelen worden tot aan de deur geleverd, handig dus als een enthousiaste partner, meter, buurman, … aanwezig is die de zwaardere artikelen binnen kan plaatsen.
  Een thuislevering kost € 30 en wordt verrekend na het afsluiten van je geboortelijst. Bij aankoop van een volledige babykamerset (= bed + commode + 2- of 3-deurskast) is de thuislevering gratis.

 9. 8.De baby is geboren!

  Je hebt de eerste dagen na de bevalling heel wat aan je hoofd en je wil zoveel mogelijk genieten van de eerste momenten met je kindje.
  Je lijst staat automatisch open voor je vrienden en familie. Als je nog verborgen artikelen op je lijst hebt staan, is dit een goed moment om die zichtbaar te maken. Want dat gebeurt niet automatisch.

  Het is wel altijd leuk om ons even te laten weten dat het kindje is geboren en hoe hij of zij heet!

 10. 9.Tijd voor cadeautjes

  Als de baby is geboren (en soms al voordien) kopen vrienden en familie je een heleboel cadeautjes. Op je geboortelijst online kan je opvolgen wat werd gekocht, door wie en kan je ook de lieve boodschap lezen die de schenkers hebben nagelaten.

  Sowieso krijg je de hele looptijd van je lijst tweewekelijks tot wekelijks via e-mail ook een overzicht van de artikelen op je lijst.

 11. 10.Een geschenkkaart van 10 %

  Twee maanden na de geboorte vragen we je om je geboortelijst af te sluiten in je thuiswinkel. Wil je de geboortelijst langer open laten tot aan de babyborrel bijvoorbeeld? Dat kan. Laat ons dit gewoon weten!

  Je krijgt bij het afsluiten van je lijst een geschenkkaart ter waarde van 10 % van het aangekochte bedrag op je geboortelijst. De geschenkkaarten en boeken die op je lijst staan, worden niet meegerekend. Heb je een meerling? Dan krijg je een geschenkkaart t.w.v. 15 % van je volledige lijst.

  De geschenkkaart wordt opgeladen op je Xtra-kaart en is 1 jaar geldig op het volledige assortiment in de Dreambaby- en DreamLand-winkels én in de webshops dreambaby.be en dreamland.be.

  Dat is alleen geldig als je lijst aan alle voorwaarden voldoet.